Add comment

Comments

Dino
6 months ago

Dubravka, pozdrav i hvala na pohvalama.
Preporuka za osobe koje pate od autoimunih bolesti ide u smjeru cijepljenja protiv određenih bolesti.
Sigurno je poželjno da osoba stekne imunitet na određene viroze i na vrijeme se zaštite. S druge strane, cijepljenje može predstavljati rizik za osobe koje su uslijed terapije visoko imunokopromitirane.
Vezano za Pfizer, postoji preporuka da se oboljeli od sarkoidoze ne cijepe. Na žalost, preporuka je došla na popis kontraindikacija tek nakon što je zabilježeno nekoliko slučaja kod kojih je cijepivo aktiviralo genetsku predispoziciju za sarkoidozu.

Dubravka Manojlović
6 months ago

Izvanredna studija. Možda da se nešto kaže o cijepljenju oboljelih od sarkoidoze.
Ja sam se u zadnje dvije god. cijepila protiv gripe, a prije par dana i protiv pneumokoka. Primila sam i dva cjepiva Pfizera protiv covida. Hvala

Branko Šimunić
7 months ago

Nakon nesnosnog suhog kaslja 2019, CT, otkriven azbest u limpfnim cvorovima,biopsija TBC,dijagboza - nije azbest nego kamenac u limpfnim cvorovima na plucima, prvo misljenje rad na bausteli, nakon opisa proteklih 20 godina rada sa kemikalijama (najptrovnijom) 14 godina nije vise u pitanju radno mjesto nego je to "Sarkoidose stufe ll" ??!!🤔
Prognoza Specijalista Klinike za plucne bolesti KSSG - CH nakon dvije godine ce bolest isceznuti - nestati sama od sebe, Terapije Inhalatorima Alvesco - Oxis ,CT 2022 slika je totalno identnicna, 2023 PET CT, Detaljno vidljivi granulomi i upale na plucima i slezeni, preporucena imunoloska terapija koja dovodi do ludila ali nedaje efekte??!! Kaj jos preostaje...

Željka Novak
10 months ago

Drage snježnje pahulje,
par godina prije dijagnoze neurosarkoidoze na UZV abdomena bile su mi vidljive velike ciste na jetri. Najveća he bila promjera 11cm. Pročitavši sve u našoj grupi mogu zaključiti da je to već bio početak sarkoidoze.
Momentalno su se ciste malo smanjile i abdomenalni kirurg je rekao ne ih dirati dok ne stvaraju smetnju, jedino paziti na udarce da ne puknu.
Neurosarkoidoza mi je utjecala na ravnotežu i često padnem, moram biti jako skoncentrirana na kretanje, čak više na otvorenom prostoru.
Mentalno zdravlje mi se pogoršalo u smislu depresije dok sam radi komplikacija neurosarkoidoze završila na Jordanovcu. Čekala sam da se oslobodi krevet i neposredno prije nego sam smještena s odjela su izveli mrtvo tijelo. Nakon par mjeseci primljena sam u bolnicu 5 dana radi kontrole, smještena sam u sobu s ženom koja je u mukama sve to vrijeme išla svome zemaljskom kraju.
Na žalost sve sam to teško mentalno podnijela, pa sam potražila pomoć ljekovima.

UOS
10 months ago

"bolest snježne pahulje"
Naša članica Daca Bincl je komentirala u jednoj grupi nešto što morma ovdje objaviti :)

"a da, svi mi imamo neku svoju priču i predpostavke šta bi sve moglo biti. A zato se nam i zove bolest snježne pahulje, niti dve osobe nemaju iste simptome i tok bolesti❄"

Create Your Own Website With Webador